Natuur- en dierenpark kiest voor ecologisch bouwen.

Natuurvriendelijke houtbouwstructuur past perfect voor Zoo Parc Overloon.

Geen beter materiaal om een dierenpark mee uit te bouwen dan hout. Bezoekers van Zoo Parc Overloon, verdienen dan ook geen stalen, koude containers voor hun dagje uit. Hahbo bouwt ecologisch en dat was meteen wat deze zoo nodig had.

Zoo Parc Overloon: “We hadden reeds een bestaand Hahbo gebouw van zo’n 430 m² in ons dierenpark. Aangezien we natuurbehoud hoog in het vaandel dragen, was de keuze voor hout en Hahbo  daarvoor evident. In 2008 breidden we ons overdekt terrein ‘ZooRama’ aanzienlijk uit. Hahbo creëerde er maar liefst 1.500m² extra ruimte.”

De oorspronkelijke zaal werd verviervoudigd. Hahbo bouwde perfect tegen het bestaande gebouw aan. Alle gebouwen staan zo netjes in een uitgebreide U-vorm. ‘ZooRama’ telt nu 2 extra zalen, een nieuwe natuur geïnspireerde ingang, een centrale hal met souvenirwinkel, 3 opslagruimtes, een grote industriële keuken, een koelcel, een refter voor het personeel, een kantoor en nieuwe sanitaire ruimtes voor alle bezoekers.

Zoo Parc Overloon: “Het grote voordeel van de modulaire gebouwen van Hahbo is dat niemand nog het verschil merkt tussen de oude en nieuwe gebouwen. Dankzij het prefab systeem is uitbreiden verplaatsen tot zelfs inkorten van een gebouw gemakkelijk en prijsgunstig.

Zelfs jaren na de bouw, blijven de gebouwen representatief voor het duurzame en moderne karakter van Zoo Parc Overloon. De gebouwen zijn zelfs jaren na aankoop te personaliseren naar eigen wensen en noden.

 

  • Start werken fase I: eind februari
  • Start werken fase II: begin april
  • Oplevering (volledig afgewerkt): 15 mei

Klik hier voor de plannen: vooraanzicht + bovenaanzicht.

Gelijkaardig project? Contacteer ons vrijblijvend.