Een houten strandbibliotheek.

Hahbo zorgt voor hermonteerbaar leesplezier!

Het strand is dé ‘uitgelezen’ plek voor een goed boek. En dat dacht ook de stadsbibliotheek van Rotterdam. Zij lieten gedurende het hele zomerseizoen een tijdelijk houten filiaal van hun bibliotheek opzetten. Speciaal hieraan was dat dit boekenpaviljoen midden op het strand werd geïnstalleerd. Het initiatief werd zeer gesmaakt door de zonneminnende boekenwurmen aan de Nederlandse kust.

Stichting Promotie Hoek Van Holland: “Onze strandbibliotheek was een instant succes. Na de zomer beslisten we dan ook snel om het gebouw aan te kopen en Hahbo de opdracht te geven om het jaarlijks opnieuw op te bouwen en terug te demonteren na afloop van de vakantieperiode.“

Hoek Van Holland geniet dus hele zomers lang van prachtige romans en non-fictie verhalen. Het unieke prefab modulaire systeem van Hahbo laat de opbouw en afbraak van zijn gebouwen gemakkelijk toe. Hoewel het bij deze hoge vorm aan personalisatie geen gemakkelijke klus blijkt.

Stichting Promotie Hoek Van Holland: “Na de aankoop van de houten bib, werd het gebouw volledig beschilderd met mooie tekeningen. Daardoor valt onze strandbibliotheek nog meer op én is ze aantrekkelijk voor de kinderen. De mogelijkheid voor personalisatie is een fantastische troef aan het gebouw. De monteurs van Hahbo moeten er wel elk jaar goed het hoofd bijhouden om alles netjes te laten passen.”

 

  • Opdracht: mei
  • Start werken: juni
  • Ingebruikneming: jaarlijks juni-juli-augustus
  • Afmeting: 5m x 5m

Bekijk hier het grondplan.

Ook mobiel bouwen op het strand? Vraag vrijblijvend een offerte aan.