Minister-President Charles Picqué kiest voor Hahbo.

Hahbo pakt klassentekort in Brusselse regio aan.

De Brusselse regio kent al jaren een scholentekort. En dat terwijl onderwijs een basisrecht is. Kinderen verdienen dan ook goed onderdak waar ze volop kunnen leren en groeien. Minister-president van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest, Charles Picqué, koos dan ook voor Hahbo als bouwpartner om het scholenprobleem in Sint-Jans Molenbeek aan te pakken. Kiezen voor Hahbo is bewust en houtvriendelijk kiezen, aldus de minister-president.

Charles PicquéCharles Picqué: “We kiezen bewust niet voor stalen containers maar voor ecologische en geïsoleerde gebouwen in hout. Waar het aangenaam is om les te geven en waar de kinderen in een natuurlijke omgeving de ruimte hebben om te spelen.”

Voor burgemeester van Sint-Jans Molenbeek, Philippe Moureaux, was de snelheid van de bouwpartner een doorslaggevende factor. Op slechts enkele maanden tijd werd er door Hahbo dan ook een volledig nieuw, geïsoleerd en divers schoolgebouw opgezet.

Philippe MoureauxPhilippe Moureaux: “Het is ongelooflijk dat dit project op zo’n korte tijdspanne is gerealiseerd. Kort geleden contacteerden we Hahbo die deze bouwplaats in een mum van tijd omtoverde naar een volwaardige school die vanaf het nieuwe schooljaar maar liefst 350 leerlingen in zo’n 15 klassen verwelkomt.”

Op termijn wordt het project uitgebreid naar 21 paviljoenen waar in totaal 525 kleuters en lagere schoolkinderen leerrijk onderdak kunnen genieten. Deze school ‘De Toverfluit’ kadert in een groter project dat Hahbo eveneens behartigt in de Brusselse regio. Zo werd er in buurgemeente Anderlecht zo’n 2000 m² aan Hahbo klaslokalen bijgebouwd.

Video TV Brussel (in het Frans):

 

  • 7 m x 16 m x 2,75 m
  • 5 x (7 m x 18 m x 2,75 m)
  • 7 m x 18 m x 2,75 m - 2 hoog
  • 2 x (7 m x 27 m x 2,75 m - 2 hoog)
  • 7 m x 12 m x 2,75 m

 

  • Aanbesteding: november
  • Aanvang van de werken: mei
  • Ingebruikname: september

Gelijkaardig project? Contacteer ons vrijblijvend.