Juffen ontwerpen kleuterschool.

Kruibeke krijgt gemeentelijk schoolgebouw op maat.

Een kleuterschool bouwen is maatwerk. Dat vonden de juffen van de gloednieuwe kleuterschool in Kruibeke ook. Daarom dat ze volledig zelf aan het ontwerpen en plannen sloegen. De school zelf had een duidelijk visie: een grote centrale ruimte als binnenspeelplaats, evenementzaal en ontvangsthal. Daaromheen de klassen, de eetzaal, het sanitair en de lerarenkamer.

Cyriel PeirsmanDirecteur Cyriel Peirsman: “Samen met Kleuterjuf Martine had ik een klein rudimentair plannetje opgesteld van wat we wilden als constructie. Hahbo liet deze inspraak volledig toe en maakte een ontwerp naar onze inzichten en eisen. Resultaat: een volledig gepersonaliseerde school op maat van onze kleuters én juffen!”

Bij Hahbo is inspraak van de klant prioritair. Ondanks de hoge nood aan personalisatie en de vele bouwvoorschriften werden de modulaire klassen in een mum van tijd gerealiseerd. Burgemeester van Kruibeke, Antoine Denert, was dan ook erg tevreden met de snelle service van Hahbo.


Burgemeester Kruibeke Antoine Denert: “De eerste contacten met Hahbo werden in maart gelegd. Na een vlotte samenwerking konden de werkzaamheden starten in augustus en dat terwijl de school operationeel moest zijn op 1    september. Een uitdaging voor Hahbo en haar professionele onderaannemers om een volwaardige school van ruim 400m² op amper 1 maand tijd te bouwen.”

44 kinderen konden op tijd hun intrek nemen in de nieuwe school. En ook de ouders waren erg tevreden  met dit warm en ‘levend’ gebouw.

 

  • Hoofdgebouw: 6 m x 15 m x 2,45 m
  • Zijgebouwen: 6 m x 9 m x 2,45 m

 

  • Aanbesteding: 15 juni
  • Aanvang van de werken: 31 juli
  • Ingebruikneming: 1 september

Bekijk hier het grondplan.

Gelijkaardig project? Contacteer ons vrijblijvend.