Houten info-paviljoen voor Liefkenshoekspoorverbinding.

Infrabel kiest voor veiligheid, flexibiliteit en kwaliteit.

Als bouwbedrijf werken voor de overheid of voor een overheidsbedrijf vergt vaak aangepaste procedures. Vooral veiligheid is een belangrijke vereiste tijdens het bouwen van werfketen. Bij de constructie van een nieuwe spoortunnel, de Liefkenshoekspoorverbinding, deed Infrabel daarom nogmaals een beroep op de diensten van Hahbo.

Infrabel: “De Liefkenshoekspoorverbinding is een ‘monster’-project. Het is daarom belangrijk om alle betrokken partijen zeer duidelijk voor te lichten over het tracé, het verloop van de werken en de doelstellingen ervan. Daarvoor opteren wij voor de bouw van een info-paviljoen dat gedurende de langlopende werfduur bedrijven en bezoekers kan ontvangen.”

Hahbo heeft als VCA** gecertificeerd bedrijf met jarenlange ervaring in de sector al meermaals het voorrecht gehad om voor overheidsbedrijven zoals Infrabel en Tucrail te werken.

Infrabel: “Het gebouw alsook de montage ervan moet kunnen voldoen aan de strenge eisen van veiligheid passend in dit groot project. Hahbo kon ons de garantie bieden dat ook zij veiligheid zeer belangrijk vinden.”

Bij de start van elk project worden onze werknemers en de opdrachtgever gebrieft over het veiligheidsplan en wordt er een nauwkeurige risicoanalyse opgemaakt.

 

  • Opdracht: december 2008
  • Start werken: half januari 2009
  • Ingebruikneming: half maart 2009
  • Afmeting: 10m x 3m

Bekijk hier het grondplan.

Gelijkaardig project? Contacteer ons.