“Houten chalet als speel- en slaaphuisje voor de kinderen”

Brief van een tevreden klant

“Op het einde van de zomer, wilden we graag ons huis uitbreiden met een bijbouw bestaande uit 1 of 2 delen waar onze kinderen naar hartenlust konden spelen én waar mogelijkheid was om ook te slapen. Een aanbouw aan ons eigen huis zou zware af –en opbouwwerken betekenen, iets wat we graag vermijden. Daarom kozen we ervoor om een losstaande houten huisje in onze tuin te plaatsen, volledig geïsoleerd en voorzien van dubbel beglaasde  ramen.

Al snel ontdekten we dat er geen enkel lokaal bedrijf ons voorstel naar onze wens kon realiseren. We hadden een specifieke idee in gedachten maar omliggende houtbouwbedrijven boden enkel de traditionele tuinhuisjes aan die dienen om praktische zaken als grasmachines en dergelijke in op te bergen.

Met ons plan in het hoofd, zijn we snel gaan rond snuisteren op het net, op zoek naar foto’s of bedrijven die voldeden aan onze criteria (verzorgde woning, comfortabel, prijsgunstig, snel, sleutel op de deur,…).

Zo kwamen we op de website van Hahbo terecht. Allereerst zagen we daar foto’s van eerdere realisaties van industriële gebouwen maar ook vakantiehuizen voor de privé sector. We waren gecharmeerd door de mate van afwerking van de getoonde gebouwen en de originele mogelijkheden van het product.

Vervolgens namen we contact op met Hahbo via mail. De bal ging toen snel aan het rollen: professioneel telefonisch contact, duidelijke maar vrijblijvende offerte, bezoek op onze bouwplaats door commercieel vertegenwoordiger, flexibele aanpassingen aan de opgemaakte plannen naargelang de evolutie van onze wensen, advies bij het inbrengen en presenteren van onze plannen bij de gemeente, …

Enkele maanden later, na de goedkeuring van ons dossier bij de gemeente, begon Hahbo de nodige materialen te produceren. Met behulp van een kraan bereidde we zelf ons terrein voor. Eerst egaliseerden we de grond en daarna stortten we er een laag grind op als steun.

2 vakmannen begonnen snel daarna aan de montage van ons nieuwe gebouw. Wat ons daarbij opnieuw verbaasde, was het professionalisme van deze mannen en hun zorg voor onze bestaande tuin met aangelegde planten: er was geen schade en ook geen onverwachte stop van de werken.

Na  4 dagen was ons houten paviljoen al klaar. Van begin tot einde hebben de monteurs piekfijn en snel werk afgeleverd.

Na de montage hebben we beroep gedaan op een interieurbureau voor het plaatsen van een houten parket alsook contact gehad met een elektriciteitsfirma om lichten en dergelijke te installeren. We lieten eveneens een ventilatiesysteem en 3 radiatoren installeren. Daardoor genieten we van airconditioning in de zomer en verwarming in de winter.

Achteraf gezien hebben we een huis dat beantwoordt aan onze vooropgestelde comfortnormen en isolatievereisten, en dat voor een zeer gunstige prijs!

Eerlijk gezegd, als we iets dergelijks opnieuw zouden bouwen, zouden we zeker opnieuw samenwerken met Hahbo. En als er eventuele klanten met dezelfde bouwplannen zijn, zijn ze steeds welkom om ons huisje te bezoeken, geen probleem!”

Familie Denève-Bosquin,

Anvaing

 

  • Opdracht: augustus
  • Aanvang werken: maart
  • Ingebruikneming: zomer
  • Afmeting: 6 m x 10 m

Klik hier voor het plan.

Interesse in gelijkaardig project? Contacteer ons vrijblijvend voor meer informatie en gratis offerte.