Waarom hout?

Houten gebouwen bieden een hele resem voordelen in vergelijking met betonnen of stalen gebouwen. Uitstraling, beleving en duurzaamheid zijn enkele van de vele voordelen die velen doen kiezen voor houtbouw. Bij Hahbo kiezen we resoluut voor hout. Enkele voordelen:

 

  • Opnieuw in opmars

Met de komst van de houtskeletbouw jaren geleden, is houtbouw in België weer op de kaart gezet. Houtbouw biedt een waardevol alternatief voor de traditionele bouwwijze.

 

  • Esthetiek is erg belangrijk

Naast het constructieve aspect, biedt hout ook een esthetische waarde voor een gebouw. Gevelelementen en gelamineerde spanten zijn zichtbaar mooie troeven in de vormgeving van een houten gebouw. Waar je bij stalen en betonnen gebouwen constructieve elementen veelal tracht te verbergen, kan je deze bij hout net wél in de kijker zetten.

 

  • Gezond en duurzaam

Het hoeft niet gezegd te worden dat hout een gezonde omgeving creëert waar het aangenaam vertoeven is. Hout wordt geroemd omwille van zijn technische kwaliteiten. Schoonheid en stevigheid gaan hand in hand. Hout heeft het unieke aspect dat het op een natuurlijke wijze ademt, filtert, beschermt en ontsmet.

Hahbo wil duurzaam bouwen. Het gebruik van gecertificeerd hout, uit bossen waar aan verantwoorde bosbouw wordt gedaan zorgt ervoor dat wij bijdragen aan het voorzien in onze eigen behoeften zonder de noden van de toekomstige generaties te hypothekeren. Dat is voor ons de essentie van duurzaamheid, wat wij hoog in het vaandel dragen.

 

  • Een goede warmte-isolatie

Het gebruik van hout leidt rechtstreeks tot een uitstekend warmtecomfort en verminderde verwarmingskosten. Hout isoleert immers 6 keer beter als baksteen, 12 keer beter als beton en 450 keer beter als staal.

 

  • Een interessante investering

Een houten constructie kan bijna volledig gerecycleerd en gehermonteerd worden achteraf. Dankzij het meccano-concept wordt de montage van de houtbouw in de kortst mogelijke termijn afgewerkt. Er is een minder gecompliceerde fundering nodig omdat het ganse gebouw een stuk lichter is, opnieuw een besparing.

U wil meer weten over alle voordelen van hout: lees alvast het volgende artikel. Meer info? Neem vrijblijvend contact op.

Als uitsmijter een spreekwoord uit Scandinavië:

"Als je ziek bent, ga naar de dokter. En als hij je niet kan helpen, ga dan in een houten huis wonen."