VIDEO: kleedkamers & sanitair voor VWEM in Gent

Wie in de voetsporen wil treden van de grootste wielerkampioen aller tijden trekt vastberaden naar het Vlaams Wielercentrum Eddy Merckx (VWEM) in Gent. Maar ook verschillende badminton-, handbal-, volleybal- en korfbalverenigingen houden er thuisbasis op het middenplein. Voeg daar nog de sportievelingen van het aansluitende BMX-parcours aan toe, en de infrastructuur van het centrum zit aan zijn maximumcapaciteit. Tijd dus voor actie. Hahbo leverde nieuwe kleedkamers en sanitair. Om aan alle projectwensen tegemoet te komen, kleurde het buiten de lijnen van haar eigen bouwstandaarden. Het resultaat is een aanbouw die naadloos aansluit op het geheel.

Design&Build voor Sport Vlaanderen

Snelheid, duurzaamheid en uniformiteit werden key in de uitbreiding van de capaciteit van het VWEM. In samenwerking met architect Dirk Hendrickx werkte Hahbo daarop een Design&Build-concept uit op maat van Sport Vlaanderen, opdrachtgever van het project. LLEXX leende zich met zijn eindeloze mogelijkheden perfect voor de specifieke eisen binnen dit project.

Uniform met bestaand sportcomplex

Om een harmonieuze aansluiting met de bestaande gebouwen van het VWEM te verzekeren, werd LLEXX voor de gelegenheid een ander jasje aangetrokken. De standaard houten wandbekleding werd omgevormd tot een nieuw concept met horizontaal gelakte gevelbeplating. De aansluiting met de bestaande infrastructuur werd speciaal op maat gecreëerd. Ze vormt een beschutte koppeling tussen beide gebouwen en garandeert de sporters te allen tijde comfort. 

Snelle en duurzame bouwwijze

“LLEXX biedt zo een antwoord op de snelle en duurzame bouwwijze die Sport Vlaanderen voor ogen had,” licht Algemeen Directeur van Hahbo Karl Debaene toe. “We zijn blij dat we met onze inzichten op maat, onze materialen en onze manier van werken kunnen bijdragen aan de beleving van de sporters in het VWEM,” gaat Debaene verder. “Immers, in de kleedkamers leeft de actie van de sport verder. Of het nu wielrenners, volleyballers of BMX’ers betreft, sporters verdienen kwaliteitsvolle infrastructuur waar functionaliteit en esthetiek in design centraal staan. Als partner in sportinfrastructuur gaan we sowieso prat op die garantie. En het extra spurtje dat we in het bijzonder voor Sport Vlaanderen trokken, houdt ook ons in topconditie. Een mooiere wisselwerking is er niet.”

Ontdek dit project in 30 seconden: Of laat je uitgebreid onderdompelen: