Sint-Michielscollege Brasschaat verkiest LLEXX boven containerklas

 

Naam: lagere school Sint-Michielscollege Brasschaat
Locatie: Brasschaat
Afmetingen LLEXX: 8 x 20 m en luifel 12 x 20 m 
Toepassing LLEXX: 2 klaslokalen, 1 zorgklas en overdekte speelplaats
Interview met: Jef Van den Bogaert | Logistiek & administratief directeur
                         Liesbet Van Kets | Directeur lagere school

 

  "Op twee maanden waren we met LLEXX gesteld"

 

LLEXX Hahbo

Kunt u Sint-Michielscollege Brasschaat kort voorstellen? Wat typeert jullie school?

Van den Bogaert: “Traditie, kwalitatief goed onderwijs en vernieuwend zijn. Dat is de geest van ons college. En ook onze gebouwen laten dat zien. Onze school is een verzameling van verschillende bouwstijlen. Dat gaat van mooie art deco uit de jaren ‘30 tot gebouwen uit de jaren ‘50, ‘70, ’90, ‘00 en nu ook de – esthetisch zeer geslaagde – LLEXX in 2019.”

Van Kets: “Met z’n schuine dak past LLEXX prima in de al bestaande, omringende laagbouw met schuin dak. Visueel past het nieuwe gebouw echt in z’n ruime omgeving.

Jullie investeerden in een Hahbo LLEXX. Waarom besloten jullie dit gebouw aan te kopen?

Van Kets: “Plaatsgebrek onder andere. We zijn gestegen in aantal leerlingen, dus extra ruimte was nodig. Maar tegelijkertijd raakte de containerklas die we hadden in onbruik. In eerste instantie gingen we – ter vervanging van de oude container – opnieuw naar hetzelfde op zoek. Tot we via verschillende kanalen op Hahbo botsten. Via de website, dat is één. Maar ook via mijn vader die al bekend was met Hahbo. En via mijn kinderen die voetballen bij City Pirates; daar staat het naast de pleinen vol met Hahbo-gebouwen.”

Van den Bogaert: “Al gauw bleek dat we met LLEXX ook heel snel konden schakelen. Sneller, en met minder gedoe, dan bouwen in steen. Maar meer definitief qua setting dan werken met klassieke containerklassen. Op twee maanden waren we met LLEXX gesteld, terwijl we nu gerust zijn voor vele jaren. Niet te vergeten dat de nieuwe lokalen daarenboven beantwoorden aan alle hedendaagse noden en vereisten.

Van Kets: “Ja, we vonden het belangrijk dat LLEXX modern comfort kon bieden. Onze lokalen uit de jaren ‘70 trekken heel wat natuurlijk licht binnen, maar vangen warmte en koude slecht op. In de nieuwe lokalen is dat uiteraard anders, zelfs zonder verwarmingen die in de weg staan. Alle ruimte is nuttige ruimte, en kan dus gebruikt worden.

 LLEXX Hahbo

LLEXX Hahbo

Hoe heeft u de bouw van de nieuwe lokalen ervaren?

Van Kets: “Heel goed, en dat vanaf het moment dat de grondwerkers toekwamen tot aan het einde van het project. In het begin, toen Hahbo met rupsbanden het schoolterrein kwam oprijden, voelde ik de miserie heel eventjes hangen. Maar een van de werkmannen veegde alle zandsporen al meteen met een borstel weg. Als eerste indruk kon dat tellen; mijn opluchting was groot. Hahbo heeft altijd proper gewerkt.”

Van den Bogaert: “Ja, en heel het project werd daarenboven met de nodige bezieling, ernst en in onderling overleg afgewerkt. We kunnen Hahbo – en in het bijzonder Wannes als projectleider – alleen maar aanraden.