Noodklassen: HAHBO creëert duurzame en esthetische modulaire klaslokalen

HAHBO nv ontwikkelde, in samenwerking met de gerenommeerde Belgische designer Axel Enthoven, een vernieuwend concept in systeembouw voor scholen, HAHBO LLEXX.
 
 
HAHBO LLEXX biedt een snel, esthetisch en ecologisch antwoord op de nijpende nood aan extra en flexibele scholen en klaslokalen in lager en secundair onderwijs. Dit modulair systeem kan toegepast worden zowel als voorlopige oplossing en, gezien de esthetische en bouwfysische kwaliteiten, als een permanente oplossing. 
 
Het concept is voorgesteld in aanwezigheid van Vlaams minister van Onderwijs, Pascal Smet.
 
LLEXX is een modulair uitbouwbare creatie (voor scholen en kantoren) in ecologisch hout en gelakt staal, met een aantrekkelijk design.
 
 
Guy Somers, CEO HAHBO, stelt met enige fierheid: "We zijn uniek op de markt voor modulaire klaslokalen met dit nieuwe product. Wij kunnen het comfort bieden van een definitief gebouw, dat bovendien zeer mooi oogt en een lage footprint heeft. Als producent kunnen we snel inspelen op de prangende nood aan extra scholen en klaslokalen".
 
 
Axel Enthoven, stichtend partner van Enthoven Associates Design Consultants, en ontwerper van LLEXX vervolledigt: "We hebben de nieuwe tijdloosheid nagestreefd door een puristisch design voor te stellen uit nobele materialen. Systeembouw met stijl en duurzaamheid".
 
Productomschrijving
 
LLEXX staat voor Longlife, Luxurious, Ecological, fleXible en eXpress.
 
  • Lange levensduur dankzij de duurzame materialen
  • Luxe: hoog comfort, aandacht voor detail en weinig onderhoud
  • Ecologisch: lage footprint, hernieuwbare materialen en laag energetisch
  • Flexibel: functioneel aanpasbare binneninrichting naargelang de noden van de leerlingen, maatwerk in systeembouw
  • Snelheid: korte levertermijn en snelle plaatsing
 
Belang van design
 
De unieke samenwerking met de gerenommeerde Belgische designer Axel Enthoven en zijn team staat garant voor functionaliteit, tijdloosheid en verantwoorde vormgeving maar vooral voor duurzaamheid.
Door hun ervaring in het ontwerpen van producten met een lange levensduur, zoals tram- en metrostellen, treinen en bussen, streeft Enthoven Associates steeds naar producten die de smaak van de tijd overleven.
 
 
HAHBO/FRISOMAT
 
HAHBO is een dochteronderneming van FRISOMAT nv, specialist in industriebouw. De Frisomat-groep realiseerde in 2012 een geconsolideerde omzet van 50 miljoen euro en telt 450 medewerkers. De groep heeft productievestigingen in België, Brazilië en Roemenië alsook filialen in 14 Europese landen en 2 Afrikaanse landen. HAHBO heeft een jarenlange expertise in modulaire houtbouw.
 
 
Enthoven Associates Design Consultants
 
Is gespecialiseerd in het ontwikkelen van producten met de juiste balans tussen ratio en emotie. Wereldwijd opererend sinds 35 jaar vanuit het hoofdkwartier in Antwerpen met filialen in Nederland, Frankrijk en agentschappen in Zuid-Korea en Thailand. Klanten komen uit diverse sectoren, van treinen tot gsm's, van een sofa tot medisch apparatuur.