Nieuwe kleuter- en lagere school in Molenbeek.

De minister-president Charles Picqué en voormalig burgemeester van Sint-Jans-Molenbeek, Philippe Moureaux, huldigen officieel De Toverfluit’ in. Dat is een volledig nieuwe kleuter- en lagere school goed voor zo’n 1.700m² aan klaslokalen. Het Brussels Hoofdstedelijk Gewest kiest daarbij resoluut voor Hahbo als houtbouwbedrijf om het nijpend scholentekort in Sint-Jans-Molenbeek op te vangen.

De Toverfluit

De nieuwe school kadert in een groter Hahbo-project met een totaliteit van 4.000m² nieuwe klaslokalen in de Brusselse regio. Hahbo bouwde niet alleen ‘De Toverfluit’ maar zal ook bestaande  Molenbeekse scholen uitbreiden met houten Hahbo-paviljoenen.

De keuze voor Hahbo en voor houtbouw is niet toevallig, zo zegt minister-president Charles Picqué: “We kiezen bewust niet voor stalen containers maar voor ecologische en geïsoleerde gebouwen in hout. Waar het aangenaam is les te geven en waar de kinderen in een natuurlijke omgeving de ruimte hebben om te spelen.”

Als Antwerps bedrijf biedt Hahbo met deze houten paviljoenen de oplossing om 525 nieuwe leerlingen in 21 klassen op te vangen. Zo stellen zij alles in het werk om de kleuters en lagere schoolkinderen te ontvangen bij de aanvang van het nieuwe schooljaar op 1 september. Die dag zal er eveneens in de gemeente Anderlecht 2.000m² aan Hahbo klaslokalen in gebruik worden genomen.

Hahbo staat voor kwaliteit in combinatie met snelheid. Dat laatste was dan ook noodzakelijk voor dit Toverfluitproject. De aanbesteding vond eind december plaats. De bestelling bij Hahbo werd op 6 maart geplaatst. Het houtbedrijf begon meteen met de productie en startte met de grondwerken in april en de houtbouw in mei. Door de snelheid van deze bouwmethode kon de plechtige inhuldiging eind juni plaatsvinden. Net geen 4 maanden na het krijgen van de opdacht.

Bekijk hier ook uitgebreid de getuigenis van het project.