Modulair bouwen leeft

Bij Hahbo zijn we al lang overtuigd van de voordelen van modulair bouwen. Maar nu krijgt het concept ook maatschappelijk meer en meer draagvlak. Veranderingsgericht bouwen is een hot item – zo althans toch in de pers.

Recent kopte Knack nog dat ‘we onze noden niet mogen aanpassen aan een gebouw, maar dat dat gebouw moet worden aangepast aan ons’. De Hahbo LLEXX werd in datzelfde artikel in één adem genoemd. En dat hoeft niet te verbazen. ‘Het systeem bestaat uit ecologische materialen, kan snel geplaatst worden en kan erg goede isolatiewaarden voorleggen,’ luidt de inleiding van een ander artikel (p.18-19) in de Vlaamse Schrijnwerker.

Slim bouwen

De bijdrage ziet modulaire houtbouw als een oplossing voor bijvoorbeeld school- en kantoorgebouwen. Maar ook in andere toepassingsgebieden bewees het concept al zijn potentieel. Denk maar aan verenigingslokalen voor jeugd en sport of cafetaria’s voor onder meer bibliotheken of ziekenhuizen.

Gezien de ruimte in Vlaanderen bijna op is, ligt de focus steeds meer op slim bouwen. Onder het motto ‘Slim is het nieuwe sterk’ maakt ook het ISB-Congres hier op 22 en 23 maart een agendapunt van. Met aandacht voor sportinfrastructuur in het bijzonder, pikt ook Hahbo hier de debatten mee. Meer weten over onze deelname: lees Bezoek ons op 22 & 23 maart op het ISB-Congres’.