Merksemse geschiedenis ondergebracht in nieuw permanente tentoonstellingsruimte

Sinds 1939 verzamelt de Koninklijke Kring voor Heemkunde Merksem (KKvHM) vzw stukjes Merksemse geschiedenis. In fysieke of verhalende vorm. Om een bibliotheek aan voorwerpen en een archief aan informatie de ruimte te bieden die ze verdienen, heeft de KKvHM vzw intussen dan ook heel wat plaats nodig. Maar net daar schortte het schoentje. Het documentatiecentrum in Merksem waar het de materialen verzamelt, bewaart, bestudeert en ook tentoon wil stellen, werd te klein.    

Duurzaam bijgebouw op Hof van Roosendael 

Een container op het Hof van Roosendael deed daarom al een tijdje dienst als bijkomstige opslag- en tentoonstellingsruimte voor de KKvHM vzw. Toen ook die te krap, en tegelijkertijd te sterk verouderd raakte, besloot de heemkundige kring te investeren in een duurzaam alternatief.    

Het nieuwe bijgebouw van 4 m breed bij 10 m lang – type ALRO – werd uitgevoerd in duurzaam FSC gelabeld Fraké hout. Na ontwerp en productie in eigen huis, monteerde Hahbo het gebouw op slechts enkele dagen. 

Permanente tentoonstellingsruimte in hout 

Verbluft van het resultaat, richtte de Koninklijke Kring voor Heemkunde Merksem vzw het nieuwe gebouw al snel in als permanente tentoonstellingsruimte. Wie in boeken, documenten, plannen, gebruiksvoorwerpen en heem- en oudheidkundige voorwerpen over en/of van Merksem wil neuzen, weet dus vanaf nu waarheen. We zijn trots dat  we op onze beurt konden bijdragen aan een stukje geschiedenis van de KKvHM vzw. Op een verder genot- en succesvolle tentoonstellingstoekomst!

Duurzaam bijgebouw voor Koninklijke Kring voor Heemkunde Merksem vzw

Type ALRO in duurzaam FSC gelabeld Fraké hout

Nieuwe permanente tentoonstellingsruimte voor de KKvHM vzw

Duurzaam bijgebouw op Hof van Roosendael