Interview met CEO Guy Somers

 
Interview met CEO Guy Somers in Sterck Magazine.

 Guy Somers

 

Modulaire kantoren en klaslokalen: duurzaam en esthetisch.


Hahbo uit Wijnegem ontwikkelde, in samenwerking met de gerenommeerde Belgische designer
Axel Enthoven, een vernieuwend concept in systeembouw voor scholen en kantoren: Hahbo Llexx. Dit modulair bouwsysteem in hout biedt een snel, esthetisch en ecologisch antwoord op het nijpend tekort aan extra klas- of kantoorruimte en kan toegepast worden als voorlopige of als permanente oplossing.

“Ons Llexx gebouw is een unieke ontwikkeling op het gebied van prefab modulaire bouw”, zegt Guy Somers, CEO van Hahbo. “De duurzaamheid van het product op zich is van een hoog niveau. De materialen zijn ecologisch, recycleerbaar en kunnen opnieuw in de kringloop worden gebruikt. Bovendien is er door de bouwwijze die assemblage op de werf voorziet, een veel lagere milieu-impact door de vermindering van het aantal transporten.”

De evolutie van de markt, de specifieke bouweisen en de eigen positie binnen deze markt, noopt Hahbo om te blijven innoveren. “De ontwikkeling van het Llexx gebouw is een orgelpunt in onze continue inspanning om onze producten te verbeteren en te innoveren”, aldus Somers.

"Voor Llexx zijn we in het denkproces niet uitgegaan van bestaande technieken. We zijn van nul gestart, samen met een vooraanstaand designer en de knowhow van een uitgebreid R&D team. De eisen en ‘verzuchtingen’ van onze klanten lagen aan de basis. Normeringen en EPB-eisen hebben ons geleid. Dit was een traject van bijna 2 jaar. Nadat Llexx op de markt kwam, werd nog aan het concept gesleuteld waardoor het bestaande concept continu verrijkt wordt met nieuwe mogelijkheden.”

Niettegenstaande de nieuwe look en feel van Llexx is Hahbo geen nieuw bedrijf. Het houtbouwbedrijf maakt sinds midden jaren negentig deel uit van de FRISOMAT groep. Daarvoor was Hahbo enkel actief in Nederland, waar houtbouw al veel langer zijn waarde heeft bewezen. De ontwikkeling van LLEXX zorgde voor een perfecte symbiose van moeder- en dochterbedrijf door de toepassing van hout én staal in één enkel design.


Designprijs Henri Van de Velde

Hahbo Llexx ontving de designprijs Henry van de Velde, een internationaal en officieel erkend kwaliteitslabel dat goed vormgegeven producten in de kijker zet. Design Vlaanderen lauwert jaarlijks ontwerpen uit zowel de hedendaagse toegepaste kunst alsook de industriële en grafische vormgeving die beantwoorden aan de strengste kwaliteitscriteria. Innovatie en creativiteit op technologisch, esthetisch en conceptueel vlak staan daarbij centraal. 

Een Henry van de Velde Label staat voor vernieuwende, vormelijk goed ontwikkelde en technisch verfijnde producten die zich onderscheiden van anderen op de markt. 

Bron: Sterck Magazine

Ook bouwen met Hahbo? Contacteer ons!