HAHBO LLEXX wint Henry van de Velde label

HAHBO nv krijgt voor zijn vernieuwend concept in schoolgebouwen de designprijs Henry van de Velde. Een kwaliteitslabel voor ontwerpers en bedrijven uitgegeven door Design Vlaanderen. Het LLEXX gebouw werd in april gelanceerd en is ontworpen in samenwerking met Belgisch designer Axel Enthoven.

Het Henry van de Velde label is een internationaal en officieel erkend kwaliteitslabel dat goed vormgegeven producten in de kijker zet. Design Vlaanderen lauwert jaarlijks ontwerpen die beantwoorden aan de strengste kwaliteitscriteria uit zowel de hedendaagse toegepaste kunst alsook de industriële en grafische vormgeving. Innovatie en creativiteit op technologisch, esthetisch en conceptueel vlak staan daarbij centraal.

Henry van de velde

Een Henry van de Velde Label staat voor vernieuwende, vormelijk goed ontwikkelde en technisch verfijnde producten die zich onderscheiden van anderen op de markt.

LLEXX, het nieuw ontwikkelde prefab houtbouwsysteem van de firma Hahbo, combineert hout met staal en kan flexibel gebruikt worden voor verschillende toepassingen waaronder klaslokalen, kantoorgebouwen enz. Het bouwsysteem biedt een snel, esthetisch en ecologisch antwoord op het huidige capaciteitsprobleem in het onderwijs.

Hahbo wint het label omdat het verder kijkt dan enkel het esthetische karakter van een product. Guy Somers, CEO HAHBO: “Meer dan ooit staat het gebruikgesmak en de multifunctionaliteit van design centraal. De behoeften van onze eindklant (leerling, leerkracht, ouder, directie, enz.) waren gedurende het ganse ontwerpproces onze hoogste prioriteit. Zo willen we in de eerste plaats een comfortabele en flexibele leer- en leefomgeving aanbieden voor het onderwijs. Dit label is daarvan een mooie erkenning”.

De gelabelde LLEXX krijgt volop aandacht in het Vlaams Parlement tijdens de uitreiking van de Henry van de Velde. Foto’s worden gedurende 2 maanden tentoongesteld in de prachtig gerenoveerde zaal De Loketten. Dit jaar is het exact 150 jaar geleden dat de Belgische kunstschilder, ontwerper, vormgever en architect Henry van de Velde geboren werd. Ter gelegenheid van die verjaardag organiseren diverse (erfgoed)instellingen in binnen- en buitenland activiteiten onder de noemer ‘Henry van de Velde jaar’.

In de pers: 

Weekend Knack: Henry van de Velde labels uitgereikt

Cobra: Design: Henry van de Velde labels

Edubuild: Hahbo LLEXX wint Henry van de Velde label

De streekkrant: "Schoolgebouw wint designprijs"