Energieneutrale multifunctionele groepsaccommodatie voor Stichting Menswel

Voor Stichting Menswel, een organisatie die focust op welzijn, sport & beweging in de Nederlandse gemeenten Echt-Susteren, Maasgouw en Roerdalen, bouwen we een multifunctionele groepsaccommodatie. Project MFGA in Echt, dat we aanvatten in samenwerking met Architekt-nburo, is een energieneutraal nieuwbouwcomplex volledig uitgezet in Hahbo LLEXX. Het complex omvat de bouw van een dagverblijf voorzien van toiletten en douchefaciliteiten, een polyvalente ruimte met aansluitende keuken en een nachtverblijf geschikt voor 60 personen. 

Stichting Menswel, geïnspireerd op ‘mensenwerk’ en ‘welbevinden’, helpt mensen samen te werken én op eigen benen te staan. Concreet reikt haar welzijnswerking van het organiseren van bijvoorbeeld straatspeeldagen tot grote-schatten-spelen en bingo- en kooknamiddagen. Om deze variatie aan sport- en bewegingsactiviteiten voor de bewoners van Echt-Susteren, Maasgouw en Roerdalen te kunnen aanbieden, had het echter dringend nood aan één multifunctionele groepsaccommodatie in Echt, Nederland. 

Als basis voor haar wijk-, vrijwilligers- en jongerenwerk, was stichting Menswel in het bijzonder op zoek naar een energieneutrale bouwoplossing. Daarnaast waren snelheid in bouwen en modulariteit (lees: flexibiliteit) met het oog op de toekomst doorslaggevend. 

In samenwerking met Architekt-nburo reikten we een totaaloplossing aan. Het volledige nieuwbouwcomplex werd uitgetekend in Hahbo LLEXX – een duurzaam houtbouwconcept dat beantwoordt aan alle ecologische en EPB-normen. Van fundering tot installaties voor regenwaterrecuperatie, ventilatiesysteem, sanitair, verwarming met warmtepompen, elektriciteitsvoorzieningen en binnenafwerking, alles werd in het ontwerp door Architekt-nburo opgenomen. Het resultaat is een multifunctionele groepsaccommodatie bestaande uit een dagverblijf, een polyvalente ruimte met aansluitende keuken en een nachtverblijf geschikt voor 60 personen. 

We produceren het complete gebouwencomplex binnenshuis, op de terreinen van de Frisomat Groep in Wijnegem. Verwacht wordt dat we project MFGA in Echt kunnen opleveren binnen 21 weken vanaf productie van de gebouwen tot en met plaatsing van de technieken en de binnenafwerking. Onze eigen montageploegen verzekeren een snelle, professionele installatie ter plaatse.

Energieneutrale multifunctionele groepsaccommodatie voor Stichting Menswel

Gebouwencomplex uitgetekend in Hahbo LLEXX

Dag- en nachtverblijf, toiletten, douchefaciliteiten, polyvalente ruimte en keuken

Project MFGA in Echt, in samenwerking met Architekt-nburo

Energieneutrale bouwoplossing voor Stichting Menswel