CANGO maakt mantelzorg mogelijk in de achtertuin

CANGO | Een echte thuis voor elke oudere of zorgbehoevende

Meer weten? Surf naar www.cango.be/mantelzorgwoning

 

Hahbo lanceert nieuwe zorgwoning die aan alle comforteisen voldoet 

Met haar nieuwste woonmodule CANGO ontwierp de modulaire houtbouwer Hahbo een echte thuis voor elke zorgbehoevende. De mantelzorgwoning kan op korte termijn een oplossing bieden voor ouderen die graag hun eigen stekje hebben en waardig ouder willen worden met familie of vrienden om zich heen. Het ontwerp is zo ingenieus dat volledig zelfstandig leven mogelijk blijft, ook voor mensen die daar vandaag of in de toekomst moeite mee hebben of krijgen. 

Goed voor mekaar zorgen, is crucialer dan ooit. Met dat idee in het achterhoofd ontwierp Hahbo haar nieuwste woonmodule. CANGO is de moduleerbare woning die op korte termijn kan worden ontworpen en geproduceerd én in één dag kan worden geplaatst. Met bewoonbare oppervlaktes vanaf 40 m2 is CANGO geschikt voor één of meerdere personen. De woning is gezellig en hedendaags ingericht en beschikt ook over alle essentiële hulpmiddelen voor zorgbehoevenden. Ze is ook uit te rusten met alle vormen van domotica die elke kopzorg wegnemen bij zowel de inwoner als zijn of haar omgeving. 

Met CANGO wil Hahbo een alternatief bieden voor het klassieke zorgcircuit dat in België onder druk staat en een antwoord klaar hebben op de vereenzaming die sinds de coronacrisis alleen maar toeneemt. De woonmodules worden met kwalitatieve materialen vervaardigd die worden omgevormd tot een knappe woning, die er niet alleen goed uitziet, maar ook op gebruiksgemak focust. Privacy blijft gegarandeerd, zowel voor de bewoner als de mantelzorger. De stijlvolle buitenkant laat zich in elke omgeving integreren. Duurzaamheid staat ook voorop, CANGO sluit aan bij de Cradle to Cradle tendens. 

Leefruimte CANGO mantelzorgwoning

Badkamer CANGO mantelzorgwoning

Slaapkamer CANGO mantelzorgwoning

Volledig afgestemd op de wensen van de bewoner

“CANGO is de eerste woonmodule waar al van bij het ontwerp de zorgbehoevende centraal staat”, zegt Benoît Somers, directeur bij Hahbo. “Alles is zo ontworpen dat de bewoner een comfortabel leven kan leiden en tegelijk kan genieten van de warme band en de veiligheid die familie biedt, maar met respect voor ieders vrijheid en privacy. Een CANGO-woning kan volledig naar de wensen van de bewoner worden ingedeeld en gemoduleerd zodat alle comfort voor handen is. Ze kan perfect bewoond worden door een persoon die nog probleemloos zelfstandig kan leven, maar is voorbereid op het moment dat er hier en daar een steuntje nodig is.” 

De woningen zijn volledig drempelloos en rolstoel- en rollatortoegankelijk. Er loopt een leuning over de volledige kastenwand. De inloopdouche heeft geen opstapje, maar wel een steun en biedt ruimte aan een verzorger. Het badkamermeubel is op zowel op zit-, als stahoogte. De vloerbekleding is schokdempend én voorzien van een anti-sliplaag. Met een lichtstrip is oriënteren ook in het donker eenvoudig. CANGO is uitgerust met de modernste technieken, zowel van isolatie, ventilatie, verwarming als koeling en is onderhoudsarm. Specifiek op de noden van de bewoner inspelend, kunnen alle zorgfuncties (aanwezigheidssensoren, noodknop…) of zelfs lichttherapie geïnstalleerd worden. 

Benoît Somers bij de CANGO mantelzorgwoning

Combinatie van comfort, vrijheid en veiligheid

“CANGO is een perfecte combinatie van comfort, vrijheid en veiligheid”, zegt ontwerper Axel Enthoven. “Het interieur is zo opgebouwd dat het in alles een moderne woning lijkt, wat een enorm gevoel van zelfstandigheid stimuleert bij de bewoner. Toch is er alles wat nodig is om ook zorgbehoevenden het leven te bieden dat ze verdienen met hun geliefden in de directe omgeving.” 

CANGO is niet alleen een comfortabele en aangename manier om aan mantelzorg te doen, het is ook een oplossing op relatief korte termijn, vermits een unit al in tien weken tijd gebouwd kan worden en in één dag kan worden geïnstalleerd. De CANGO-woningen zijn CASCO of sleutel op de deur inclusief meubelen verkrijgbaar. De startprijs bedraagt ongeveer 60.000 euro. Dankzij haar circulair ontwerp is ook een herbestemming tot bijvoorbeeld een thuiskantoor, privépraktijk of tienerpaviljoen perfect mogelijk.

Axel Enthoven bij de CANGO mantelzorgwoning