2 nieuwe klaslokalen & een directielokaal; licht, ruim & duurzaam

De leerlingen en leerkrachten van De Appelbloesem in Appels, Dendermonde hebben er lang reikhalzend naar uitgekeken. De plannen voor een uitbreiding van de freinetschool lagen immers al meer dan 6 jaar op tafel. Maar vandaag genieten de 3de en 4de leefgroep van De Appelbloesem eindelijk volop van een nieuwe schoolvleugel. 

2 nieuwe klaslokalen & een directielokaal 

De nieuwbouw – ontworpen en uitgevoerd in Hahbo LLEXX – herbergt 2 klaslokalen en een directielokaal. Naast multifunctioneel is het nieuwe, modulaire schoolgebouw van 6 op 24 meter licht, ruim en duurzaam. De gebruikte materialen in de buitenschil (lees: staal en hout) zijn zowel ecologisch als recycleerbaar en ook het interieur werd milieuvriendelijk uitgedacht. 

Licht, ruim & duurzaam design 

Door een warmtepomp, gecombineerd met vloerverwarming blijven de muren van de lokalen maximaal vrij voor kasten en andere opbergsystemen. De vloerverwarming maakt het voor de leerlingen bovendien nóg comfortabeler om op pantoffels les te volgen – zoals ze gewoon zijn. Het plafond uit cellulose garandeert een optimale akoestiek waardoor leerkrachten duidelijk verstaanbaar les kunnen geven.   

Samengevat in de woorden van Tim Leonard, de architect van dit project, is de nieuwe infrastructuur van De Appelbloesem daarmee ‘helder, pragmatisch en creatief’, met energie-efficiëntie als absolute plus. 

We wensen De Appelbloesem veel plezierige lesmomenten in hun nieuwe lokalen.

Nieuwe schoolvleugel voor freinetschool De Appelbloesem

2 nieuwe klaslokalen en een directielokaal

Nieuwbouw, ontworpen en uitgevoerd in Hahbo LLEXX