2 nieuwe gebouwen voor La Flûte Enchantée

ie in Sint-Jans-Molenbeek door de Toverfluitstraat rijdt, treft er de schoolterreinen van de Franstalige kleuter- en lagere school La Flûte Enchantée. Ook wel bekend als ‘école n°14’ in de groep basisscholen die de gemeente rijk is. én duidelijk te herkennen aan de aaneenschakeling houten ALRO-gebouwen van Hahbo makelij. 

Bevoorrechte partner 

Sinds de bouw van hun nieuwe school in 2012, is Hahbo partner van La Flûte Enchantée. Een logische stap, gezien onze goede relatie met het gemeentebestuur van Molenbeek. In 2008 bouwden we voor het eerst twee nieuwe klaslokalen voor school n° 10 in de Ribaucourtstraat. Sindsdien volgden nog klassen voor de scholen 5, 16, 9, 11, 1, 13, 11bis en 7. 

2 nieuwe paviljoenen 

Na de talrijke kenmerkend houten ALRO-gebouwen van één en twee verdiepingen hoog en de luifel die we al bouwden voor école n°14, investeerde de gemeente recent opnieuw in twee multifunctionele gebouwen. De paviljoenen omvatten zowel een grote refter met gaarkeuken en nieuw geïnstalleerd sanitair als een zaal geschikt voor psychomotorische leerlingenbegeleiding. Daarnaast vormen ze de nieuwe werkplek voor directie, secretariaat en leraren. Tezamen zijn de polyvalente ruimtes goed voor een uitbreiding van de bestaande school met wel 550 m². 

De nieuwe gebouwen zijn EPB-conform, uitgerust met een ventilatiesysteem Type D en voorzien van optimaal geïsoleerde vloer, wanden en plafonds. De dakconstructie werd berekend op een afwerking met zonnepanelen, wat in een ultiem duurzame oplossing resulteert.   

Door de nieuwe ALRO’s wint de Toverfluitstraat vandaag nóg aan herkenning – ook al zijn de paviljoenen fris lichtgrijs getint. Maar bovenal kan La Flûte Enchantée aan de start van het nieuwe schooljaar vlot aan de slag. Door de gewonnen capaciteit kan het haar kleuter- en lagere schoolwerking prima verderzetten. We wensen Mevrouw Paten, directrice, en haar ganse team veel succes!

2 nieuwe gebouwen voor La Flûte Enchantée

Hahbo bouwt opnieuw voor scholengroep Molenbeek

Houten ALRO-gebouwen voor La Flûte Enchantée