Mantelzorgwoning bouwen

Onze mantelzorgwoning ontzorgt u


Een mantelzorgwoning of kangoeroewoning bouwen is voor steeds meer mensen een oplossing om een familielid thuis te verzorgen. Het kan gaan om een ouder of grootouder die ziek of bejaard is, maar evengoed om een zoon of dochter die permanent verzorging nodig heeft. 

Geef toe, vaak is het niet mogelijk om een geschikte zorginstelling te vinden en nemen ouders of kinderen de taak op zich om als mantelzorgers op te treden. 

Maar hoe kunt u een gepensioneerde of zorgbehoevende huisvesten?

Een mantelzorgwoning bouwen aan uw huis of in de tuin

Steeds meer mensen nemen daarom het initiatief om aan hun woning of in de achtertuin een mantelzorgwoning te bouwen. Andere benamingen zijn kangoeroewoning, aanleunwoning, chalet voor mantelzorg, wooncontainer en prefab zorgwoning

Het doel is altijd om een familielid thuis te verzorgen, ook als de eigen woning daar niet voor uitgerust is of er gewoonweg geen ruimte is om dat te doen. De mantelzorgwoning brengt dan de oplossing.

Wij garanderen u een mantelzorgwoning van hoge kwaliteit

Ons bedrijf heeft een jarenlange ervaring in de bouw van tijdelijke gebouwen, bijvoorbeeld voor scholen, bedrijven, openbare diensten, jeugd- en sportverenigingen en ook chalets, bungalows en vakantiehuizen

We hebben bij Hahbo mooie referenties en kennen ons vak. Daar kunt u uw voordeel mee doen bij de bouw van uw mantelzorgwoning.
 

Welke voorwaarden stellen we aan onze mantelzorgwoningen?

• Een mantelzorgwoning van Hahbo moet lang meegaan. Bijgevolg moeten de gebruikte materialen van hoge kwaliteit zijn. 

• We willen alleen duurzame materialen gebruiken die het resultaat zijn van ecologisch verantwoorde productie. 

• Onze mantelzorgwoningen moeten volgens een eenvoudig modulair concept ontworpen zijn, zodat ze eindeloze combinatiemogelijkheden bieden. 

• We moeten uw mantelzorgwoning kunnen leveren en plaatsen binnen een recordtijd. U hebt alle voordeel bij een korte constructietijd.

• Het moet in onze mantelzorgwoningen mooi en aangenaam zijn om te wonen.

En over mooi en aangenaam gesproken, daar besteden we grote aandacht aan … 
 

Ontwerp mantelzorgwoning door Yellow Window - bureau van Axel Enthoven

Als u een mantelzorgwoning in de tuin laat plaatsen, wilt u dat de constructie niet alleen comfortabel voor uw familielid is, maar er ook mooi uitziet. Daarom hebben we bij Hahbo samengewerkt met de ontwerper Axel Enthoven en zijn bureau Yellow Window. U kent hem misschien als jurylid van het televisieprogramma De Bedenkers op één van de VRT.

Axel Enthoven heeft een succesrijke designloopbaan van verschillende decennia achter de rug en richt zich nu onder meer op het ontwerp van leefbare woningen voor senioren. Dat resulteert bijvoorbeeld in anti-slipvloeren, interieurs zonder opstapjes, meubels met afgeronde hoeken en ergonomische badkamers.

Al die elementen komen terug in de mantelzorgwoning die Axel Enthoven voor Hahbo ontworpen heeft.

 


Zin om met ons over uw mantelzorgwoning te spreken?
Neem contact op.
Conform de wettelijke vereisten

Laat u uw woonunit bouwen door Hahbo, dan bent u wettelijk in orde.

Zowel de gebruikte technieken, als de isolatie en ventilatie voldoen aan de EPB-eisen die door de overheid verplicht zijn voor mantelzorgwoningen.

Casco of sleutel-op-de-deur

Wilt u een casco-woning die u zelf verder afwerkt? Of geeft u de voorkeur aan een sleutelklare woning waar u meteen kunt instappen? We stemmen de constructie af op uw wensen. Ook houden we rekening met specifieke constructiewensen of -eisen die komen kijken bij de verzorging van uw familielid.

Mantelzorgwoning op schroefpalen of prefabbetontegels

Voor onze mantelzorgwoningen gebruiken we schroefpalen of prefabbetontegels (ook bekend als ‘betondallen’). Schroefpalen bieden de zekerheid van een grote draagkracht als blijkt dat de ondergrond geen perfecte stabiliteit heeft. Is de ondergrond wel erg stabiel, dan is het mogelijk prefabbetontegels te gebruiken.

Mobiele mantelzorg in volle evolutie

Het principe van de mantelzorgwoning is ontstaan in Nederland. Daar is het uitgegroeid tot een succes. De Nederlandse regering heeft zelfs beslist dat mantelzorgwoningen zonder vergunning gebouwd mogen worden.

Dat is anders in België, en meer specifiek in Vlaanderen. U hebt hier altijd een stedenbouwkundige vergunning nodig om een mantelzorgwoning te kunnen plaatsen.

Mantelzorgwoning met extra diensten

Een mantelzorgwoning geeft u de mogelijkheid om een familielid 24/7 te verzorgen. Hoewel u dan tijd bespaart op verplaatsingen naar een verzorgingsinstelling, kan het vermoeiend zijn om de klok rond paraat te moeten zijn.

Daarom onderhoudt Hahbo goede contacten met andere bedrijven die u kunnen helpen met extra huishoudelijke diensten. Bijvoorbeeld: 

• Een verpleegkundige springt tijdens een deel van de dag in. U kunt naar het werk of u kunt boodschappen gaan doen.

• Een tuinman houdt de tuin in orde. U kunt uw tijd volop aan de verzorging van uw familielid besteden.

• Een schoonmaker onderhoudt uw woning en de zorgwoning. U hoeft zich niet in te zetten om beide schoon te maken.

• Een klusjesdienst houdt de zorgwoning in orde. U beschikt zo altijd over een zorgwoning die in perfecte staat is.

Neem contact op

Het is van groot belang de bouw van uw mantelzorgwoning zorgvuldig aan te pakken. Dat is goed voor uw familielid, voor u en voor de hele familie. 

Daarom komen we naar u toe om:
• naar u te luisteren,
• uw specifieke wensen te bespreken,
• de bouwmogelijkheden ter plaatse te bekijken,
• de mogelijke oplossingen voor uw zorgwoning te onderzoeken.
• een mantelzorgwoning voor te stellen die u écht ontzorgt. 

Neem contact op.
U hoort zeer snel van ons.