2 nieuwe klassen voor La Flûte Enchantée

Wie in Sint-Jans-Molenbeek door de Toverfluitstraat rijdt, treft er de schoolterreinen van de Franstalige kleuter- en lagere school La Flûte Enchantée. Ook wel bekend als ‘école n°14’ in de groep basisscholen die de gemeente rijk is. én duidelijk te herkennen aan de aaneenschakeling donkerbruine ALRO-gebouwen van Hahbo makelij. 

Bevoorrechte partner 

Sinds de aanbouw van hun terreinen in 2017, is Hahbo partner van La Flûte Enchantée. Een logische stap, gezien onze goede relatie met scholengroep Molenbeek. In 2014 bouwden we voor het eerst voor école n°11 van de groep. Sindsdien volgden nog klaslokalen voor de scholen 5, 16, 9, 10, 1, 13, en 7. 

2 nieuwe klaslokalen 

Na het kleine tiental bruine ALRO-gebouwen van één en twee verdiepingen hoog en de luifel die we al bouwden voor école n°14, investeerde La Flûte Enchantée recent opnieuw in twee lokalen. Tezamen goed voor wel 550 m².

De nieuwe gebouwen zijn EPB-conform, uitgerust met een ventilatiesysteem Type D en voorzien van optimaal geïsoleerde vloer, wanden en plafonds. Beiden werden berekend op een dakafwerking met zonnepanelen, wat in een ultiem duurzame oplossing resulteert.   

Door de nieuwe ALRO’s wint de Toverfluitstraat vandaag nóg aan herkenning. Maar bovenal kan La Flûte Enchantée aan de start van het nieuwe schooljaar vlot aan de slag. Door de gewonnen capaciteit kan het haar kleuter- en lagere schoolwerking prima verderzetten. Alle succes!

2 nieuwe klassen voor La Flûte Enchantée

2 nieuwe lokalen voor école n° 14 in Molenbeek